maandag 9 februari 2009

Michael Rosen

The Children's laureate in the U.K is a very funny man called Michael Rosen. He is busy campaigning for Children in Britain to read more books. I watched an interesting BBC4 documentary yesterday evening about his attempts to encourage Primary schools in Britain to promote reading in school, at home and in the library. I came to the conclusion that we are doing it much better over here. Here he is on You Tube.

4 opmerkingen:

amelia zei

Hello Hero
Een grappig filmpje.Wat zijn de verschillen tussen Nederland en Engeland wat betreft de promotie voor het lezen op school, thuis en in de bibliotheek? Het lukt jou al heel goed om filmpjes op je blog te zetten. Bij mij is het nog niet gelukt. Ik krijg de volledige URL niet gekopieerd. Karin dacht eerst dat het aan de beveiliging op de bieb lag, maar nu thuis lukt het mij ook niet. Maar het zal wel komen...

Caroline zei

Het lukte mij ook niet in het begin want je ziet de hele code niet in die balk. Ik moest het een paar keer over doen. Maar ik heb niet de URL gekopieeerd maar de 'embedment' code daaronder.
Ik was verbaasd om te leren dat sommige Britse schoolkinderen nooit een bezoek maken aan de bibliotheek vanuit school. Ouders met lage inkomens hebben wel geld om een televisie in elke kamer te plaatsen maar niet om boeken te kopen dus de kinderen lezen thuis ook niet. Op school gaat het geld uit naar IT maar de school bibliotheek staat in de gang met een plank oude onaantrekkelijke boeken. Misschien is dat niet overal het geval.Het is een kwestie van prioriteiten.
Sucess met die video!

groetjes,
Hero.

Lia B. zei

Hoi Hero,

Het filmpje werkt niet meer, helaas. Of is dat juist de clou?

Caroline zei

Hello Boekenwurm,

Sorry dat de films niet werkte (er zijn 15 korte stukjes)toen jij aan het kijken was. Ik heb ze vanochtend thuis geprobeerd en toen werkte ze wel. Misschien nog een keer proberen en dan met geluid, dat is belangrijk want hij speelt met woorden. Ik ben nog steeds bezig met die RSS feeds. Er is zoveel om te lezen, vind je niet? Ik ben bang dat ik iets mis.

groetjes,
Hero.